Invesco koopt QO Hotel Amstelkwartier

Ten behoeve van klanten van CBRE GI koopt Invesco het QO Hotel te Amsterdam.

QO Hotel is een ontwikkeling aan de Spaklerweg in het Amstelkwartier. Deze 70 meter hoge hoteltoren met 23 verdiepingen, 288 kamers en rooftop restaurant is verkocht door Amstelside, een samenwerkingsverband van de Borealis Hotel Group van Bart van de Kamp met andere investeerders. De ontwikkelaar mikt op een Leed Platinum duurzaamheids certificaat.

Het is de derde hotelaankoop van Invesco in Nederland in korte tijd. Vorig jaar nam de vastgoedinvesteerder Holiday Inn op de Amsterdamse Zuidas en Crowne Plaza Schiphol over, als onderdeel van een veel grotere deal met 13 hotels (de rest in Duitsland). In 2016 werd het Park Hotel in Amsterdam juist verkocht aan het Zweedse Pandox, als onderdeel van een portefeuille met 7 hotels.

QO Hotel Amsterdam wordt geëxploiteerd door InterContinental Hotels Group (IHG). Luc Kusters, mede-eigenaar van Restaurant Bolenius, maakt de kaart van het restaurant Persijn en van rooftopbar Juniper & Kin.

Het hotel aan de Amstelvlietstraat 4 wordt gebouwd door de TBI-ondernemingen JP van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros. Het opent in het eerste kwartaal van 2018.