Invesco haalt € 179,5 mln op voor nieuw hotelfonds

Invesco Real Estate is gestart met het derde hotelfonds met € 179,5 mln aan eigen vermogen.

In de komende paar weken wordt een startportefeuille ter grootte van ongeveer € 200 mln samengesteld met vastgoed uit Nederland en Duitsland.

Het betreft een open-end fonds voor beleggingen in de pan-Europese hotelsector (met uitzondering van het VK) waarbij er wordt gemikt op een bruto rendement van 6-7% per jaar en waarbij tien institutionele beleggers zich verbonden hebben tot het vormen van een initieel eigen vermogen van € 179,5 mln. ? 

Het fonds zal zich richten op het verwerven van hoogwaardige hotels in het middensegment in stadscentra die op werkdagen zakenreizigers en in de weekeinden toeristen bedienen. De startportefeuille ter grootte van € 200 mln zal bestaan uit vier objecten in Nederland en Duitsland. Het is de bedoeling de eerste twee jaar het fonds te laten uitgroeien tot ongeveer € 500 mln. ?

In november 2016 verkocht Invesco Real Estate nog een portefeuille met zeven hotels aan het Zweedse bedrijf Pandox voor € 415 mln. In de Europese portefeuille zat ook het Park Hotel in Amsterdam.