BAM start bouw 56 duurzame woningen in Sassenheim

BAM Wonen is gestart met de bouw van het duurzame nieuwbouwproject Bloementuin in Sassenheim.

BAM Wonen ontwikkelt en realiseert in totaal 56 koopwoningen, waarvan 36 eengezinswoningen en 20 appartementen. Daarnaast brengt BAM Wonen 20 bootligplaatsen in de verkoop. De oplevering is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025.

Onder toeziend oog van de kopers van de eengezinswoningen en de appartementen werd door wethouder Marlies Volten van de gemeente Teylingen de ‘blanke’ reuzenbol onthuld van de Gildemeesters Bollenstreek. Dit manshoge kunstwerk in de vorm van een tulpenbol zal door een kunstenaar uit de Bollenstreek beschilderd worden. De kopers worden uitgedaagd om mee te denken over het ontwerp.

Marlies Volten: ‘Bloementuin is een mooi voorbeeld van een schone, veilige, groene en duurzame wijk, waar naast huurwoningen deze 56 koopwoningen in verschillende prijsklassen worden gebouwd. De woningen in de wijk zijn in de eerste plaats toegewezen aan Teylingers, waardoor er een betere doorstroming ontstaat.’

Duurzame woningen en appartementen

Alle woningen zijn gasloos en daarmee toekomstbestendig met een aangenaam en constant binnenklimaat. Ze zijn voorzien van zonnepanelen op het dak, waterwarmtepomp, vloerverwarming en -koeling en hoogwaardige isolatie. Daarnaast zijn de woningen onderhoudsarm door de toegepaste duurzame materialen. De VON-prijzen zijn door de gemeente gemaximaliseerd waardoor zeer betaalbare woningen gerealiseerd worden.

Bloementuin ligt direct aan het water en in directe verbinding met de Kagerplassen. Dit is het oudste watersportgebied van Nederland. Dit unieke veengebied staat via rivier de Zijl direct in verbinding met de Oude Rijn, van waaruit Leiden, Amsterdam én de rest van Nederland bereikbaar zijn. Wonen en recreëren op het water zijn in dit nieuwbouwproject daarom binnen handbereik.