Verduurzaming 504 sociale huurwoningen in Capelle aan den IJssel afgerond

Havensteder en Team ERAflats hebben samen met de bewoners van de flat Schermerhoek in Capelle aan den IJssel de oplevering van 504 duurzame sociale huurwoningen gevierd.

De afgelopen twee jaar zijn de woningen toekomstbestendiger, energiezuiniger en comfortabeler gemaakt voor de bewoners. Team ERAflats, een samenwerkingsverband tussen TBI-onderneming ERA Contour en Smits Vastgoedzorg, was verantwoordelijk voor de uitvoering. De entrees van de woongebouwen worden de komende maanden nog aangepakt.

Beter energielabel

De 504 woningen in de Schermerhoekflat zijn grondig aangepakt en verbeterd. Zo zijn de woningen door goede glas- en gevelisolatie energiezuiniger. Het energielabel van de woning maakt gemiddeld een sprong van D naar A, wat direct voelbaar is voor de bewoners. De woning blijft beter op temperatuur en de energiekosten zijn, afhankelijk van gebruik, minder hoog. Daarnaast zijn de woningen toekomstbestendig gemaakt door de overstap naar elektrisch koken. Alle bewoners zijn voorzien van de juiste kookapparatuur, inclusief pannensets.

De woningen zijn verder uitgerust met nieuwe toiletten en waar nodig zijn keukens en badkamers vervangen.