PropertyNL bijeenkomsten tijdens Provada 2024

Dinsdag 11 juni
10:45 - 12:30 uur Middenhuur Award 2024 - PropertyNL i.s.m. Sustay
Op de Provada wordt op dinsdag 11 juni op de stand van PropertyNL voor de vierde keer de Middenhuur Award uitgereikt. Om 16.00 uur zal demissionair minister Hugo de Jonge de Middenhuur Award uitreiken.
In 2021 nam Sustay het initiatief om de Middenhuur Award in het leven te roepen. Dat ze zichzelf daarmee uitsloten als potentiële deelnemer vonden ze niet belangrijk. De winnaars waren in 2021, 2022 en 2023 Wonan met Buur, MRP met AMST en Xior en DubbelLL met de Brinktoren. Wie gaat er dit jaar met de beker vandoor?
Moderator Wabe van Enk (hoofdredacteur PropertyNL). 
De onafhankelijke jury met Esther Geuting (Stec), Jos Melchers (Directeur Gebiedsontwikkeling gemeente Rotterdam) en Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen) buigt zich over de inzendingen en wijst de nominaties en winnaar aan. De derde editie werd gewonnen door ontwikkelaars Xior Brinktoren NV / DubbeLL - buurtontwikkelaars BV met project de Brinktoren in Amsterdam. Initiatiefnemer Sustay werkt ook dit jaar weer samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijkrelaties, TU Delft, Stec en PropertyNL. Meer informatie is te vinden op middenhuuraward.nl

13:30 - 15:30 uur Voorop in verduurzaming: transformeer jouw vastgoedportfolio met slimme energiesystemenFudura - PropertyNL i.s.m. Fudura
Ontdek tijdens dit seminar hoe Fudura jouw vastgoedportfolio transformeert met geavanceerde energie-oplossingen die waarde verhogen, netcongestie tegengaan en de verduurzaming versnellen. Leer van onze experts hoe je met slimme integraties en datagedreven inzichten vooroploopt in de energietransitie. Zet nu de stap naar een efficiënter en duurzamer vastgoedbeheer. Mis deze kans niet om de verandering voor te zijn!
Spreker: René Pruijssers (CEO Fudura)
Moderator: Robert Paling (adjunct-hoofdredacteur PropertyNL). 

14:30 - 15:15 uur Sustainable Futures - location Arena hall 12 - PropertyEU will host a ‘sustainable futures’ expert panel event looking at decarbonization, net zero and sustainability from a pan European perspective. Moderated by PropertyEU’s ESG Watch editor Adam Branson, this session will look to identify some of the key challenges and opportunities for companies gearing up to achieve net zero carbon. Participating companies include: BayernLB, Drees & Sommer.

16.00 uur Uitreiking Middenhuur Award 2024 - PropertyNL i.s.m. Sustay
Om 16.00 uur zal minister Hugo de Jonge de Middenhuur Award uitreiken.

 

Woensdag 12 juni
10:30  - 12:30 uur 
Gaat alles sneller en beter met de Omgevingswet?  - PropertyNL i.s.m. NewGround Law
I - Sneller en beter: ultimate of mini supercar?
Waar komt sneller en beter vandaan en wat betekent het eigenlijk in de praktijk?
II – Participatie: wat moet en wat mag (van Europa)
III – Kostenverhaal
Welke financiële bijdrage of zekerheid voor verbetering van de kwaliteit van de fysieke leefomgeving?
Slot: Fastest pitstop ever for questions
Sprekers: Anne-Marie Klijn (Partner / Advocaat NewGround Law) en Arjen Praat (Advocaat NewGrondLaw)
Moderator: Wabe van Enk (hoofdredacteur PropertyNL)

12:30 - 13.30 uur Fiscaal investeringsklimaat voor vastgoedbeleggers - PropertyNL i.s.m. Deloitte
De afgelopen jaren zijn er een aantal fiscale wetswijzigingen geweest die met name vastgoedbeleggers in negatieve zin lijken te raken. En de gevolgen in de vastgoedbeleggingsmarkt lijken zichtbaar te worden. Welke maatregelen zijn dit en welke maatregelen zijn er nog te verwachten? Wat betekent dit voor vastgoedbeleggers? En wat zouden mogelijke aanpassingen kunnen zijn om de pijn te verzachten en de beleggingsmarkt daarmee een duw in de rug te geven?
Met o.a. Jelle Bas Boon (partner Real Estate Tax Deloitte)


14:00  - 15:30 uur Is jouw vastgoed klaar voor de toekomst? De nieuwe rol van de technisch dienstverlener - PropertyNL i.s.m. Croonwolter&dros 
In gesprek met Sylca Vellinga, Vice President Real Estate & Facility Contracting en Paul Greving, Divisievoorzitter Utiliteit Croonwolter&dros over onderhoud van 700.000 m2 KLM vastgoed. Wat zijn de duurzaamheidsvraagstukken en -ambities bij KLM en wat is hierin de rol van Croonwolter&dros? Want door de vele en veranderende wet- en regelgeving, duurzaamheidsambities en beperkte tijd, is snel kunnen schakelen ‘key’. De rol van de technisch dienstverlener wordt hierdoor steeds breder waarbij het om meer gaat dan alleen techniek.
Moderator: Wabe van Enk (directeur/hoofdredacteur PropertyNL). 
15.30 uur Netcongestie? Wij hebben de oplossing! - PropertyNL i.s.m. Croonwolter&dros 
In gesprek met Mark Derksen, projectontwikkelaar warmtebedrijf Jord (onderdeel van Croonwolter&dros), Harry van Breen, expert technische automatisering Croonwolter&dros en Boudewijn de Vries, Regiodirecteur Projecten Croonwolter&dros over verschillende netcongestie oplossingen. Bij Croonwolter&dros is enorm veel vakkennis in huis om het netcongestievraagstuk aan te pakken.  Aan de hand van concrete voorbeelden nemen we je mee in onze oplossingen. Om onze duurzame ideeën uit te voeren, kunnen we onder andere een beroep doen op de TBI Klimaattrein. Bianca Seekles, lid van de Raad van Bestuur van TBI, vertelt meer over dit nieuwe maatschappelijke initiatief dat investeert in duurzame projecten, voor iedereen, dus niet alleen voor de TBI-ondernemingen: van kleine buurtinitiatieven tot grote veranderplannen om CO2 te verminderen, op te slaan of terug te winnen in onze gebouwde omgeving.
Moderator: Wabe van Enk (directeur/hoofdredacteur PropertyNL).

Donderdag 13 juni
10:30  - 12:30 uur Voorop in verduurzaming: transformeer jouw vastgoedportfolio met slimme energiesystemen - PropertyNL i.s.m. Fudura
Ontdek tijdens dit seminar hoe Fudura jouw vastgoedportfolio transformeert met geavanceerde energie-oplossingen die waarde verhogen, netcongestie tegengaan en de verduurzaming versnellen. Leer van onze experts hoe je met slimme integraties en datagedreven inzichten vooroploopt in de energietransitie. Zet nu de stap naar een efficiënter en duurzamer vastgoedbeheer. Mis deze kans niet om de verandering voor te zijn!
Moderator: Robert Paling (adjunct-hoofdredacteur PropertyNL). 
Spreker: René Pruijssers (CEO Fudura)

12:30 - 13:30 uur "We kunnen het dak op 2.0" - PropertyNL i.s.m. CMS 
Een gebrek aan grond is maar een van de vele uitdagingen die ervoor zorgen dat de nieuwe woningen, waar zoveel behoefte aan is, vaak een kwestie van lange adem zijn. Door woningen toe te voegen aan bestaande wijken en woningcomplexen kan het volgens vriend en vijand veel sneller en duurzamer. Geen ruimte op de grond? Dan liever de lucht in.
Moderator: Wabe van Enk (hoofdredacteur PropertyNL). Sprekers: Bas Wilberts (Savills), Bas Bulten (VORM), Femke Stroucken (CMS) en Marielle de Blok (CMS)

13:30  - 14:30 uur Uitreiking Re-Use Award 2024
Kansrijk of  kostbaar: Re-Use Award 2024
Kan transformatie nog wel uit in een tijd dat de rendementen met residentieel vastgoed zwaar onder druk staan? Of is het juist een win-win-oplossing om de woningnood enigszins in te lopen en tegelijkertijd overtollig vastgoed een nieuw leven te geven?
PropertyNL reikt dit jaar voor de derde keer de Re-Use Award uit aan die ontwikkelaars die het transformatiekunstje het beste beheersen. Wie leverde er in 2023 de meeste woningen op door bestaande (kantoor)gebouwen opnieuw te gebruiken? En wat vinden deskundigen nu eigenlijk een goede transformatie en waarom? 
Moderator: Robert Paling (adjunct-hoofdredacteur PropertyNL). Spreker: Jean Baptiste Benraad. Uitreiking Award door Gerben van Dijk.

 

  • Startdatum: 14-05-2024
Inschrijven