PropertyNL Lounge | Hoe holistische woontorens de natuur terugbrengen in de stad

Ontwikkelaar OVG noemt het ‘the evolution of city life’. Het multifunctionele project The Valley in Amsterdam zet de norm voor de nieuwe stad, waar werken, wonen en recreëren hand in hand gaan en bouwen en natuur samenkomen.

Tijdens de PropertyNL Lounge gaat David Beesemer, directielid van de belegger RJB in op de vraag hoe de bouw- en ontwikkelkosten en planning van het spectaculaire ontwerp van MVRDV en landschapsarchitect Piet Oudolf in de hand worden gehouden. En hoe het bedrijf van Ronny Rosenbaum deze parel op de Zuidas wist te verwerven.

Een van de verrassendste woonconcepten in Utrecht wordt gerealiseerd tussen Centraal Station en de Jaarbeurs. Het is een project van G&S Vastgoed en KondorWessels projecten, met ASR als belegger van de huurwoningen. Ontwikkelmanager Menno Ploeger van G&S Vastgoed legt uit hoe de twee torens het bos terugbrengen in de stad en hoe werken, wonen en ontspannen samen komen in de holistische aanpak. Sustainable living, gezond werken, slow food, yoga, fitness en meditatie, het ecologische ontwerp van MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti biedt er ruimte voor. Stefano Boeri is de Italiaanse architecten die furore maakte met Bosco Verticale (verticaal bos) in Milaan.

Maar hoe hou je de kosten in bedwang en wat heeft de koper en huurder eigenlijk over voor zo’n duurzaam en groen ontwerp? Vragen waar we in deze lounge antwoord op proberen te vinden.

Thema's die aan bod zullen komen zijn:

  • Hoe om te gaan met de gestegen bouwkosten?
  • Hoe klantrelaties te behouden met vertraging?
  • Hoeveel heeft de klant over voor duurzaamheid?

Sprekers voor deze bijeenkomst zijn:

Algemene informatie
Gratis entree voor leden (€ 50,- indien NO SHOW)
Niet-ledenprijs: € 165,-
Datum: donderdag 28 maart 2019
Tijd: 16.15 tot 18.00 (Netwerkborrel na afloop)
Locatie: WTC Utrecht

Moderator: Wabe van Enk | PropertyNL

  • Startdatum: 28-03-2019
Inschrijven