Lonneke Zuijdwijk in landelijke directie Heijmans Vastgoed

Lonneke Zuijdwijk (1973) is toegetreden tot de landelijke directie van Heijmans Vastgoed, onderdeel van Koninklijke Heijmans. Zuijdwijk werkte van 1998 tot 2008 en sinds 2017 bij Heijmans in diverse functies.

Gezien de groeiambities die Heijmans Vastgoed heeft, is uitbreiding van de landelijke directie noodzakelijk, aldus het concern. De directie bestaat nu naast Lonneke Zuijdwijk, uit Maarten van Duijn (directievoorzitter), Peter van der Gugten en Frank Heerens.

In haar rol als directeur van regio Zuidwest (Rotterdam e.o.) was Zuijdwijk verantwoordelijk voor complexe gebieds- en opstalontwikkelingen. Eerder was zij werkzaam bij een grote woningcorporatie in Rotterdam en betrokken bij transformatieopgaven in een stedelijke context.

‘Nederland staat voor uitdagingen, zeker ook op het gebied van de woningbouwopgave’, aldus het nieuwe directielid. ‘Die uitdagingen zijn complex, maar maken ons vak ook relevanter. Natuurinclusief bouwen, betaalbaarheid, materiaalgebruik maar ook vergrijzing en eenzaamheid, het zijn allemaal thema’s die direct raken aan ons werkveld. Mooi en belangrijk om ook in deze rol hier een bijdrage aan te kunnen leveren.’

Los van de uitbreiding van de landelijke directie, blijft Heijmans Vastgoed vertegenwoordigd in de regio’s onder aansturing van Clemens Hoedjes (regio Zuid), Wouter van de Braak (regio Zuidwest), Aafke van der Werf (regio Midden) en Esther Fleers (regio Noordwest).