Herontwikkeling C&A-pand Zaandam afgerond

Redevco heeft de herontwikkeling van het 2600 m² grote C&A-gebouw aan de Gedempte Gracht in Zaandam afgerond. Jos van Eldonk tekende voor de architectuur.

Redevco heeft de herontwikkeling van het 2600 m² grote C&A-gebouw aan de Gedempte Gracht in Zaandam afgerond. Jos van Eldonk tekende voor de architectuur.

Het betreft de vernieuwing van een gedateerd pand uit de jaren ’60 naar een volledig duurzaam pand dat qua architectuur past in de omgeving. C&A heropende haar winkel woensdag.

Clemens Brenninkmeijer, managing director van Redevco Nederland: 'Samen met huurder C&A zijn wij aan de slag gegaan om dit pand eerst volledig te strippen en vanaf casco weer op te bouwen, passend in de omgeving en volledig duurzaam. De herontwikkeling van het C&A-pand past in onze filosofie dat onze activiteiten een goede balans moeten hebben tussen financieel-economische duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en sociale impact. We zien het als onze rol om te zorgen voor aantrekkelijke, duurzame winkelpanden met goede exploitatiemogelijkheden voor retailers, in samenwerking met alle stakeholders waaronder onze klanten, de gemeenten en omwonenden.'

Het gesloten betonnen pand is binnen een half jaar getransformeerd tot een zeer energiezuinig en karakteristiek gebouw, passend binnen het nieuwe stedenbouwkundige plan van de gemeende Zaandam dat wordt gekenmerkt door architectuur gebaseerd op de Zaanse historie.

Architect Jos van Eldonk heeft het bestaande pand getransformeerd tot een vrije en eigentijdse compositie met karakteristieke elementen uit de traditionele houtarchitectuur van de Zaanstreek. Het project in Zaandam is in opzet en ambitie vergelijkbaar met het vorig jaar door Redevco opgeleverde project aan de Kleiweg in Gouda.

Brenninkmeijer: 'Na het succesvolle herontwikkelingsproject in Gouda, dat bekroond werd met het 3-sterren Breeam-NL ontwerpcertificaat, zetten we in Zaandam een nieuwe stap in verduurzaming van onze winkelportefeuille. Ons doel in Zaandam is om minimaal het Breeam-certificaat ‘very good’ te behalen door te ontwerpen voor energiezuinigheid en ecologische elementen toe te passen, zoals het gebruik van gierzwaluwpannen en het plaatsen van een insectenhotel op het dak.'

Naast de investering in vastgoed in Zaandam, heeft Redevco ook oog voor een bredere maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daar waar Redevco haar winkelpanden herontwikkelt, zoekt zij ook naar mogelijkheden om de lokale gemeenschap te helpen via een goed doel. De Redevco Foundation heeft € 25.000 geschonken aan Vereniging De Zaansche Molen voor de vervanging van een van de roeden van de windmolen De Gekroonde Poelenburg.