Wethouder geeft startschoot voor ZOHO in Rotterdam

Wethouder Chantal Zeegers heeft het startschot voor ZOHO gegeven. De grootschalige, binnenstedelijke gebiedsontwikkeling gaat Rotterdam Noord transformeren tot dé nieuwste woonspot van Rotterdam.

In ZOHO komen circa 600 woningen voor alle doelgroepen. Van starter tot senior en van single tot gezin. Met een ruim huur- en koopaanbod, waarvan meer dan de helft in het betaalbare segment, wordt ZOHO een wijk voor iedereen. Een wijk waar de creativiteit door de straten zal gaan stromen en waar – in lijn met de rest van de wijk – ook veel aandacht is voor ontmoeten, recreëren en groen. De gezamenlijk daktuin van maar liefst 4000 m² wordt straks een mooie aanvulling op de toekomstige buurman: Rotterdams langste dakpark van Nederland ‘Het Hofbogenpark’.

Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners werd door Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen en Robert Steenbrugge namens Ontwikkelcombinatie LS Zoho (Leyten en Stebru) het startschot voor ZOHO’s eerste deelplan Moodz gegeven.

Groene straat

Moodz bestaat uit 31 groene stadswoningen met tuin, balkon of dakterras. Daarnaast wordt de Almondestraat omgetoverd tot een groene straat met een brede stoep met ruimte voor geveltuintjes, koffie op een bankje en voldoende ruimte voor kinderen om buiten te spelen. Oplevering staat gepland voor de zomer van 2025.

ZOHO is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie van LS Zoho (Leyten en Stebru). Architect MORE architecture tekende voor het deelplan Moodz en bouwer Giesbers Rotterdam zal de bouw realiseren.