Vijfde dorp in de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas in ontwikkeling

De gemeenteraad van Zuidplas heeft ingestemd met de grondexploitatie voor de eerste fase van het plan Middengebied in de Zuidplaspolder. Deze polder ligt tussen het Zuid-Hollandse Zevenhuizen, Moordrecht, Moerkapelle en Nieuwerkerk aan den IJssel. Over een aantal jaar moet de polder het nieuwe vijfde dorp van de gemeente Zuidplas zijn.

Het vijfde dorp moet in de eerste fase van de ontwikkeling bestaan uit 2.370 woningen, infrastructuur, een bedrijventerrein, een deel van het energielandschap en het Koning Willem I bos. De uitvoering begint nadat het bestemmingsplan voor de ontwikkeling onherroepelijk is vastgesteld.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 24 oktober werd de Nota van Uitgangspunten vastgesteld als kader voor de hele ontwikkeling. In samenhang hiermee is de grondexploitatie voor de eerste fase van de ontwikkeling vastgesteld.

Jan Willem Schuurman, wethouder Wonen van de gemeente Zuidplas: “Het is ontzettend belangrijk om door te pakken met de bouw van nieuwe woningen, nieuwe ruimte te maken voor bedrijven en, als laatste maar niet als minste, duidelijkheid en perspectief te bieden aan de huidige inwoners en ondernemers aan het gebied. Met dit besluit kunnen we beginnen aan de volgende fase en gaan we de uitvoering in. Op naar de eerste paal eind 2025.”