Verhuur appartementen Floor Amsterdam van start

De verhuur van de 162 appartementen in het complex Floor aan de Wibautstraat in Amsterdam is gestart.

Het ASR Dutch Core Residential Fund biedt diverse appartementen aan in dit complex, variërend van studio’s, twee- en driekamerappartementen, vriendenwoningen voor woningdelers tot topappartementen met dakterras.

De appartementen variëren in omvang van 35 tot 88 m² en zijn geschikt voor diverse doelgroepen. De duurzame woningen krijgen energielabel A. Bijna alle woningen beschikken over een buitenruimte en de appartementen die tot de bovenste woonlaag behoren worden voorzien van dakterrassen. De bewoners kunnen bijgelegen parkeerplaatsen huren. Tevens wordt het complex voorzien van een Bringme Box, waarmee pakketten gemakkelijk geleverd en verzonden kunnen worden. De supermarkt Albert Heijn blijft gevestigd in het pand op de hoek van de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat.

Polderdak
Op het dak wordt een polderdak aangelegd, dit maakt van het dak een waterberging. Het water wordt tijdens een regenbui opgeslagen op het dak en op een rustig moment afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het groene dak genoeg water krijgt tijdens droge dagen.

Het project is in nauwe samenwerking met de omgeving vormgegeven. De bovenste laag van het pand is gesloopt en er worden drie woonlagen toegevoegd. Het pand krijgt zo een gevelontwerp dat past binnen de uitstraling die momenteel in de Amsterdamse ‘Knowledge Mile’ gerealiseerd wordt.

De verwachte oplevering van de appartementen is begin 2018.