Start bouw woon- en werkcomplex Powerhouse Helperpark

Op 22 maart aanstaande wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Powerhouse Helperpark in Groningen.

Op de plek van het voormalig FC Groningen trainingsveld realiseert Waarborg Vastgoed een hybride complex met 79 appartementen en 1450 m² kantoorruimte.
Powerhouse Helperpark. Het pand krijgt de naam Powerhouse Helperpark en komt naast de Mediacentrale en het Administratiekantoor te staan.

De 1450 m² kantoorruimte wordt gerealiseerd op de begane grond. Op de eerste t/m de zesde etage komen 79 luxe appartementen (waarvan vier penthouses). De appartementen variëren van 70 m2 tot 165 m², zijn luxe afgewerkt en beschikken over één tot drie slaapkamers. Onder het pand, met een bruto vloeroppervlak van 6700 m², komt bovendien een ruime parkeergarage met fietsenstalling. De ontwikkelaar streeft ernaar om het Powerhouse rond de zomer van 2019 op te leveren.

Het Powerhouse Helperpark wordt aardbevingsbestendig gebouwd. Ook wordt het pand aangesloten op WKO Europapark, de wko-installatie van Warmtestad Groningen. Door deze aansluiting is het mogelijk een 'gasloos Powerhouse’ te ontwikkelen. Met behulp van de wko-installatie wordt overtollige warmte in de zomer opgeslagen in het grondwater in de bodem. In de winter wordt de warmte weer omhoog gehaald om de woningen te verwarmen. Andersom werkt het ook; in de zomer worden de woningen gekoeld, doordat de koude van de voorgaande winter opgehaald wordt uit de bodem.

Door de gunstige ligging ten opzichte van de Groningse binnenstad en de vele faciliteiten op steenworp afstand, is het Helperpark volop in ontwikkeling. De architect van Powerhouse Helperpark, Team 4 Architecten uit Groningen, heeft een ontwerp gerealiseerd dat het bestaande vastgoed aanvult en verstrekt.