Start bouw ouderenhuisvesting Irishof en Hofstede in Hillegom

Gebiedsontwikkelaar AM, Gemeente Hillegom, Bouwinvest, zorgorganisatie Hozo en bouwer BAM Wonen vierden de start bouw van 76 appartementen in Hillegom.

De twee appartementengebouwen Irishof en Hofstede bieden hoogwaardige huisvesting gericht op enerzijds vitale senioren en anderzijds ouderen met een zorgvraag naar het concept Let’s Live van AM. De gebouwen vormen de laatste fase van de totstandkoming van de wijk Elzenhof in Hillegom.

Irishof is bestemd voor vitale senioren en biedt ruimte voor 35 appartementen met groottes die variëren vanaf 63 m² tot en met 77 m². De prijzen liggen rond € 1100 per maand, exclusief servicekosten. Deze appartementen zijn ontworpen om zelfstandig wonen te ondersteunen, met voorzieningen die passen bij actieve ouderen.

Zorgvraag

In Hofstede komen 41 woonzorgappartementen van vergelijkbare grootte en prijs. Bewoners betalen een extra bijdrage voor aanvullende activiteiten en ontmoeting. Deze appartementen zijn gericht op senioren met een zorgvraag. Hozo biedt als preferente zorgaanbieder de benodigde zorg en ondersteuning en creëert ook ruimte voor ontmoeting en activiteiten.

De woningen zijn ontworpen met het oog op levensloopbestendigheid en voldoen aan de BENG-eisen. Met warmtebronnen en PV-panelen wordt gestreefd naar een energiezuinige toekomst voor de bewoners en die bijdraagt aan een comfortabele en milieuvriendelijke woonomgeving.

Donderdag 29 februari zijn in het bijzijn van de betrokken partijen, bewoners en kinderen uit de buurt de eerste palen geslagen.

Geschikt

Martin van Nuland, Directeur Projectontwikkeling bij AM Noordwest, legt uit: ‘De twee appartementengebouwen voor senioren beantwoorden aan de vraag naar geschikte huisvesting voor vitale senioren en senioren met een zorgvraag.’

Maya Savelkoul, van het Bouwinvest Healthcare Fund: ‘Wij investeren namens Nederlandse pensioenfondsen in zorgvastgoed. We zien twee belangrijke uitdagingen in de zorgmarkt: het tekort aan geschikte huisvesting voor senioren en de behoefte woonvormen tussen zelfstandig thuis wonen en het verpleeghuis. In samenwerking met HOZO geven we invulling aan deze tussenvorm.’

De verwachting is dat de nieuwe bewoners in het najaar van 2025 hun intrek kunnen nemen.