Start bouw laatste fase Defensie-eiland Woerden

De gemeente Woerden, Blauwhoed en Vorm hebben maandag 17 september de start bouw gevierd van het slotstuk van Defensie Eiland in Woerden.

De start bouw handeling werd verricht door Wethouder Tymon de Weger van gemeente Woerden, algemeen directeur Phillip Smits van projectontwikkelaar Blauwhoed en directeur Daan van der Vorm van projectontwikkelaar en bouwbedrijf Vorm. 

Het is de laatste bouwfase in de transformatie van het voormalige militair terrein naar een rustige, karakteristieke woonwijk. Er komen in totaal 71 woningen te staan, bestaande uit eengezinswoningen, appartementen, penthouses, boothuizen, herenhuizen, kadewoningen en en-suite-woningen.

Van militair terrein naar karakteristieke woonwijk
Marcel Groeneweg, ontwikkelingsmanager van Blauwhoed: “Het is mooi om te zien hoe het voormalige militair terrein transformeert naar een rustige woonwijk met karakteristieke gebouwen. We zijn trots dat we nu kunnen starten met de laatste zeven blokken woningen, die ieder een eigen identiteit hebben. Zecc Architecten en Groosman zijn erin geslaagd om een uniek en eigentijds ontwerp te maken dat tegelijkertijd perfect past bij het industriële karakter van het eiland.”