Sagax koopt bedrijfsverzamelgebouw in Terneuzen

Sagax heeft onlangs het volledig verhuurde bedrijfsverzamelgebouw aan de Innovatieweg 2 in Hoek (Terneuzen) overgenomen van een particuliere belegger.

Met deze nieuwste ontwikkeling op de Innovatieweg complementeert Sagax zijn bezit van het Maintenance Value Park.

Het Maintenance Value Park ligt naast de grote chemische faciliteiten van Dow Chemical en Trinseo, centraal in het grootste chemische cluster van West-Europa, de Nederlands–Vlaamse Delta. Vanaf dit terrein, dat grenst aan de site van Dow Benelux, kunnen bedrijven niet alleen hun diensten aan Dow leveren, maar ook aan diverse andere procesindustrieën in de regio, zoals Cargill en Yara.

Het gebouw beslaat in totaal ruim 2.400 m² aan kantoor- en bedrijfsruimte, evenals 11.683 m² aan parkeer- en buitenruimte. Sinds 2018 is Sagax al eigenaar van de gebouwen aan de Innovatieweg 4–14. Gezamenlijk omvatten deze gebouwen aan de Innovatieweg 31.783 m² aan kantoor- en bedrijfsruimte en 22.000 m² aan buitenruimte.

Sagax is een vastgoedbelegger in voornamelijk bedrijfs- en industriële ruimte. Sinds 2016 is Sagax actief in Nederland. Met deze overname omvat de Benelux-portefeuille nu ruim 676.000 m² aan bedrijfsruimte, verdeeld over 147 objecten.

Per 31 maart 2024 bestond de totale vastgoedportefeuille van Sagax uit 911 objecten met een vloeroppervlakte van 4.386.000 m², gelegen in Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België en Spanje.