Red Company ontwikkelt hoofdkantoor Danone

Red Company ontwikkelt het nieuwe hoofdkantoor van Danone in Hoofddorp. 

Momenteel is Danone gehuisvest in WTC Schiphol. Het nieuwe kantoor wordt ontwikkeld tegenover het in aanbouw zijnde nieuwe hoofdkantoor van Asics EMEA & Benelux, tevens een ontwikkeling van Red Company. Het kantoorgebouw, met een sterke focus op duurzaamheid en gezondheid, is ontworpen door Powerhouse Company. De hoofdaannemer is Pleijsier Bouw. De bouw van het kantoor start halverwege november en wordt naar verwachting aan het einde van februari 2019 opgeleverd.

Het nieuwe kantoor wordt volgens de ontwikkelaar een een duurzaam gebouw, dat zoveel mogelijk energie en water bespaart en zo min mogelijk CO2 uitstoot. Ook heeft het nieuwe kantoor een gezond binnenklimaat en een veelzijdige werkomgeving.

Gevestigd in Hoofddorp, Beukenhorst-Zuid, zal het kantoor voor Danone deel uitmaken van een van de meest duurzame kantoorparken in Europa. Tussen het nieuwe Danone-kantoor en het nieuwe Asics-kantoor wordt een park gerealiseerd. De directe omgeving van het kantoorpark wordt gevormd door groene zones, wandelpaden en tuinen.

Red Company leidt de ontwikkeling van het nieuwe Danone Nederland Global hoofdkantoor. Het gebouw is ontworpen door het architectenbureau Powerhouse Company. LAP Landscape & Urban Design is verantwoordelijk voor het landschapsontwerp. De hoofdaannemer is Pleijsier Bouw. DVP zorgt voor de technische coördinatie van het project, waarbij ze integraal samenwerken met Deerns voor de installaties, duurzaamheid en het ‘smart building concept’, IMd Raadgevende Ingenieurs voor de constructie en DGMR voor de bouwfysica. Gedurende het hele ontwikkelproces zal Red Company op juridisch gebied geadviseerd worden door Loyens & Loeff.

Cushman & Wakefield adviseert Danone tijdens het gehele proces.