PROVADA Altera en Dura Vermeer tekenen voor huurwoningen in Spijkenisse

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed maakte bekend met Dura Vermeer Bouw Zuid West een koop-/aannemingsovereenkomst getekend te hebben voor de aankoop van woningen in project Waterfront.

Altera neemt 171 huurwoningen en bijbehorende 124 parkeerplaatsen af in project Waterfront te Spijkenisse. Waterfront bestaat uit circa 750 woningen verdeeld over zes gebouwen, die in drie fasen ontwikkeld en gebouwd worden. Naast deze gebouwen komt een basisschool.

Altera verwerft gebouw Boston (105 huurwoningen) en een deel van gebouw Baltimore (66 huurwoningen). De overige 75 woningen uit gebouw Baltimore worden in de vrije verkoop gebracht. Naast de huurwoningen neemt Altera 124 gebouwde parkeerplaatsen af, gelegen onder het dakpark.

Groei tot 2050

Spijkenisse verwacht tot 2050 een groei van inwoners en huishoudens. Het project heeft een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid, wat de duurzame en jonge woningportefeuille van Altera verder versterkt.

Nicole Terlouw, Dura Vermeer: ‘Met de  verkoop van de huurwoningen in de torens Boston en Baltimore aan Altera gaat de ontwikkeling van de Elementen een nieuwe fase in. Na het grondgebonden programma van de wijk wordt nu een in het oog springend programma toegevoegd wat de skyline van Spijkenisse zal vormen.’

De start bouw van Boston en Baltimore start naar verwachting in de zomer van 2024. De particuliere verkoop staat gepland in september 2024 en de woongebouwen worden opgeleverd in het tweede kwartaal van 2026.

Metro

Spijkenisse is een plaats met circa 72.000 inwoners in de regio Rijnmond. Binnen een klein half uurtje is Rotterdam Centraal Station te bereiken met de metro vanuit Spijkenisse Centrum. Daarnaast wordt de bereikbaarheid per auto nog verbeterd door het nieuwe Blankenburg Tracé dat gereedkomt in 2024. Het gebied Waterfront is een initiatief van de gemeente Nissewaard en VOF Dijkzone, bestaande uit Dura Vermeer, VORM en Ballast Nedam Development en ligt aan een boulevard aan de Oude Maas. Waterfront maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling De Elementen met o.a. nieuwbouwwijken Het Land en De Haven. Totaal worden hier circa 2500 woningen gebouwd waarvan er reeds 1750 zijn gerealiseerd.

Het ontwerp van Baltimore is in handen van Kokon Architectuur & Stedenbouw en het ontwerp van Boston van Klunder Architecten. Altera Vastgoed is bij deze aankoop geadviseerd door Goudswaard Real Estate.