Omzetting van winkelcentrum Vier Meren naar full service center voltooid

Het Hoofddorpse winkelcentrum Vier Meren, eigendom van Wereldhave, heeft het afgelopen jaar een complete metamorfose ondergaan.

Het winkelcentrum werd getransformeerd tot een modern en compleet Full Service Center met een betere routing en klimaat, een sterke mix van retail, horeca, versspecialisten en voorzieningen.
Het nieuwe Vier Meren werd vrijdag feestelijk geopend waarbij de officiële openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder Jurgen Nobel van Gemeente Haarlemmermeer en CFO Dennis de Vreede van Wereldhave.

Vernieuwing Vier Meren

Het officiële startsein voor de vernieuwing van Vier Meren werd gegeven in mei 2022. Een one-stop locatie waar bezoekers veel meer zaken kunnen combineren dan in een traditioneel winkelcentrum. Een plek waar boodschappen doen, winkelen, vrijetijdsbesteding, ontspanning, werken en andere dagelijkse behoeften samenkomen.

Klantwensen

Bij de planvorming voor het nieuwe centrum is er nauw geluisterd naar de wensen van bezoekers. Deze feedback is meegenomen in de uitwerking van het nieuwe centrum. De gerealiseerde verbeteringen in het centrum bestaan onder andere uit het oplossen van het klimaatprobleem door het dichtzetten van het dak, het realiseren van moderne openbare toiletten en het versterken van het aanbod in horeca- en versspecialisten. De look en feel van de passages en vrijwel alle winkels werd vernieuwd en de winkelpuien in de passage werden verhoogd en naar voren geplaatst voor een meer sfeervolle en intieme beleving. Naast de vernieuwingen aan de binnenzijde van het centrum werd de hoofdentree vanaf het Burgemeester van Stamplein naar het midden van de passage verplaatst. Hierdoor wordt de doorloop van bezoekers in het centrum beter verdeeld.

Tegenover de Albert Heijn XL in het souterrain werd het commercieel bewezen cluster van versspeciaalzaken ‘every.deli’ gerealiseerd, aangevuld met een sfeervol pleintje met zitjes en groen als ontmoetingspunt of voor een hapje of drankje.

Het plan voor Vier Meren werd ontworpen door het architectenbureau SUM Architecten uit Hilversum. Vastgoedontwikkelaar NEOO uit Amsterdam werd door Wereldhave als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij het project.

Horeca

Meest recent werden er winkels verhuurd aan fashionformules Calzedonia & Intimissimi, Fashion Today, interieur en home-deco formule Søstrene Grene, koffie- en theespecialist Simon Lévelt en chocolatier Martinez Chocolade. Als sluitstuk van de vernieuwing in Hoofddorp wordt op korte termijn ook het horecacluster ‘eat&meet’ met terrassen aan het Burgemeester van Stamplein vernieuwd.

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september stond Vier Meren in het teken van de Grand Opening.