Miro neemt volgend jaar zijn intrek in Edge Stadium

Miro, een online platform voor samenwerking, huurt kantoorruimte aan de rand van de Amsterdamse Zuidas.

Het bedrijf, met hoofdkantoren in San Francisco en Amsterdam, laat ruimte achter aan de Stadhouderskwade 1 en verhuist naar de Fred. Roeskestraat 100.

Miro zal meer dan een derde van het gebouw innemen, gelijk aan ongeveer 10.500 m² op de tweede, derde en vierde verdieping van Edge Stadium, een duurzame herontwikkeling van 29.500 m² die in maart 2023 aan vastgoedbeheerder Pimco is opgeleverd. De verhuizing heeft plaats in najaar 2024.

Welzijn

Het door Atelier PRO architecten herontworpen gebouw, waar voorheen Loyens & Loeff was gevestigd, behoudt zijn oorspronkelijke architectonische elementen van twintig jaar geleden en integreert innovatieve functies die de gebruikerservaring verbeteren. Een zogenaamde IP-backbone is geïmplementeerd om het energieverbruik van het gebouw te optimaliseren en het welzijn van toekomstige gebruikers te verbeteren.

Naast de technologische aspecten is veel groen opgenomen, zoals een tien meter hoge Ficus Alii in het hart van het spectaculaire atrium van 1500 m². Alle ‘biophilic designelementen’ creëren een levendige en gezonde omgeving voor de medewerkers van Miro.

Edge werd bij deze transactie geadviseerd door 1530 real estate, CBRE en Loyens & Loeff.