Herontwikkeling Bogaard stadscentrum van start

Sterpassage Rijswijk CV (een samenwerking van 3W Projects en AT Capital) en de gemeente Rijswijk hebben op vrijdag 30 september jl. de start van de herontwikkeling van de Sterpassage in Bogaard stadscentrum in Rijswijk feestelijk ingeluid.

Wethouder Armand van de Laar en Jaco Meuwissen van 3W Real Estate onthulden hierbij een duurzaam aandenken aan de Sterpassage: een circulaire bank gemaakt van vrijgekomen materialen uit de sloop van het voormalig winkelcentrum.

Duurzame sloop

Voorafgaand aan de realisatie van The Orchard wordt het winkelcentrum Sterpassage gesloopt. De sloopwerkzaamheden zullen begin 2023 worden afgerond. Bij de sloop van de Sterpassage wordt in het kader van duurzaamheid extra aandacht besteed aan het hergebruik van vrijgekomen materialen. Zo zijn de poten van de circulaire bank gemaakt van restbeton vanuit de Sterpassage en de zitting en leuning hebben een eerder leven achter de rug als onderdeel van de loopbrug in de Pr. Johan Friso Promenade.

Project in Bogaard stadscentrum

Bogaard stadscentrum wordt ontwikkeld tot een veelzijdig stadscentrum dat van alle gemakken is voorzien. De gemeente Rijswijk zal het openbare gebied in en rondom Bogaard stadscentrum opnieuw aanleggen, waarin rekening wordt gehouden met klimaatadaptie, biodiversiteit en vergroening. Het project draagt, naast een vergroening en herinrichting van de openbare ruimte, met ruim 500 appartementen bij aan het terugdringen van het woningtekort in de regio Haaglanden.

The Orchard

The Orchard is de nieuwe naam van het project met twee gebouwen, The Orchard I en The Orchard II. The Orchard I is ontworpen door De Zwarte Hond uit Rotterdam. Op de 4-laagse plint met winkels, parkeren, wonen en een groene daktuin voor bewoners, zijn twee woontorens van verschillende hoogten voorzien. Het gebouw biedt ruimte aan ruim 400 appartementen, meer dan 200 parkeerplaatsen en 1000 fietsparkeerplaatsen.

Barcode Architects uit Rotterdam heeft The Orchard II ontworpen. The Orchard II biedt ruimte aan ruim 100 appartementen vanaf de eerste verdieping en 300 fietsparkeerplaatsen en staat aan een nieuw plein, waar ruimte is voor terrassen van de horecagelegenheden die in de plint zijn beoogd. Vanaf de eerste verdieping verrijst een woonblok dat ‘verjongt’ naarmate meer hoogte wordt bereikt. Hierdoor ontstaan dakterrassen, die deels met groen worden ingericht.