Goodman ontwikkelt DC van 75.000 m² in Oosterhout

Knauf Insulation heeft de fabriek op bedrijventerrein Vijf Eiken in Oosterhout aan de Florijnstraat 2-4 verkocht aan Goodman. De logistiek ontwikkelaar realiseert hier een nieuw distributiecentrum van 75.000 m².

Knauf Insulation is sinds 1972 gevestigd op het bedrijventerrein Vijf Eiken. Het terrein beschikt over opstallen van circa 20.000 m² met een grondoppervlak van 72.670 m². Ook heeft Goodman het naastgelegen perceel aangekocht, waardoor het totaal te ontwikkelen perceel 125.000 m² omvat. Het terrein zal in fases worden herontwikkeld, beginnend met de realisatie van een distributiecentrum van 75.000 m². Het nieuwe complex gaat Goodman Oosterhout Logistics Centre heten.

Goodman heeft voor deze locaties gekozen vanwege de strategische ligging langs de A27 en de nabijheid containerterminals van Oosterhout en Tilburg. Ook speelde de kwaliteit van West-Brabant als logistieke hotspot een rol en de omvang van de ontwikkeling.

Internationaal adviseur Cushman & Wakefield en Smits Van Beek Bedrijfshuisvesting adviseerden Knauf Insulation bij de totstandkoming van de verkoop. 
JLL heeft koper Goodman geadviseerd bij deze transactie. Daarnaast zal JLL Goodman adviseren bij de verhuur van het te ontwikkelen logistieke complex in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield.