Fietsenwinkel laatste puzzelstuk in Dordts transformatieobject

De voormalige bedrijfskantine van een van de vorige gebruikers wordt een fietsenwinkel. Daarmee is de volledige puzzel van transformatieproject Volt in Dordrecht gelegd.

Volt is een voormalig kantoorgebouw aan de Noordendijk 250, dicht tegen het centrum van Dordrecht. In de functie was het gebouw tot 2016 in gebruik als Regiokantoor. Daarvoor was het pand het onderkomen van energiebedrijf GEB en later Eneco.

Basisschool in plint

Naar ontwerp van Schaap & Sturm Architecten werd het kantoorgebouw tot 58 woningen met een levendige plint, in dit geval een basisschool. Op het dak werd een optopping gerealiseerd in zaagtandmodel, waarin de penthouses zich bevinden.

In 2020 verkocht vastgoedontwikkelaar Herkon de woningen aan Holland Immo Group. De school en de appartementen werden in het tweede kwartaal van 2022 officieel opgeleverd en geopend. Alleen voor de voormalige bedrijfskantine achter het hoofdgebouw aan de Lijnbaan 153 was nog geen nieuwe bestemming gevonden.

Bike Store

Recent heeft Holland Immo Group een huurovereenkomst gesloten met fietsenwinkel Bike Store, waarmee ook deze laatste vierkante meters van het transformatieobject zijn ingevuld.

Bike Store huurt nu nog ongeveer 500 meter winkelruimte aan de Achterhakkers 73 in het centrum van Dordrecht. In de voormalige bedrijfskantine heeft de winkel vanaf november een kleine 400 m2 winkelruimte met een ruime opslag tot zijn beschikking.

Holland Immo Group werd bij de huurtransactie bijgestaan door Ooms Makelaars, partner in Dynamis.