Capricorn koop Walenweeshuis

Capricorn Capital Group heeft samen met haar investeerders het voormalige Walenweeshuis te Amsterdam gekocht.

Het gebouw dat ook wel het Franse consulaat of Hospice Wallon wordt genoemd is een monumentaal kantorencomplex aan de Prinsengracht in het centrum van Amsterdam. Het zal volledig worden gerenoveerd tot hoogwaardige kantoorruimte.
Het monumentale gebouw heeft een totale bruto kantooroppervlakte van 5000 m² en ligt op ongeveer 2000 m² eigen grond. Het bestaat uit één kantoorgebouw met binnenplaats en is gelegen aan de Prinsengracht 644A, Vijzelgracht 2A en Eerste Weteringsdwarsstraat 107, direct voor de nieuwe ingang van de Noord-Zuid metrolijn.

In maart 2017 verkocht de Franse Staat het complex aan Cees-Jan Zegers en Huub Verwoolde.

Het eerste deel van het complex is in 1683 gebouwd als een weeshuis (Walenweeshuis). Het monumentale gebouw deed dienst als weeshuis van de Waalse kerk gedurende ongeveer 300 jaar. Door de eeuwen heen is het complex aanzienlijke uitgebreid. In 1971 kwam het pand in handen van de Franse Republiek. Maison Descartes (Institut Français des Pays-Bas) en het Franse consulaat-generaal waren hier gevestigd, totdat werd besloten om elders een nieuwe accommodatie te zoeken.

Capricorn zegt dat de aankoop van het gebouw past in de lange termijn strategie om waarde te creëeren. De belegger investeert in woningen en commercieel vastgoed op de belangrijkste locaties in Nederland.

Capricorn werd bij deze transactie bijgestaan door EY / HvG Law en Marree & Dijxhoorn. ABN Amro functioneerde als 'senior loan providor'.