Booking.com, WeWork en Luxottica huren in totaal 13.000 m² in Atrium

WeWork, Booking.com en Luxottica hebben langjarige huurovereenkomsten getekend voor in totaal 13.000 m² in het Atrium-gebouw aan de Zuidas van Amsterdam.

Dit betekent dat het Atrium bijna 6 maanden na voltooiing bijna volledig bezet is. Het kantoorcomplex is eigendom van Amundi Real Estate en wordt beheerd door L'Etoile Properties.

Booking.com heeft een huurovereenkomst getekend voor 7250 m² kantoorruimte in het Atrium South Tower en Centre building. WeWork, de internationale co-working provider, is een langjarige huurovereenkomst aangegaan voor de resterende 5250 m² kantoorruimte in de Atrium North Tower in Amsterdam. Voor WeWork is het Atrium-kantoorgebouw de derde vestiging in Amsterdam. Verder is er een nieuwe leaseovereenkomst getekend met Luxottica voor circa 500 m² kantoorruimte in de Atrium South Tower. Andere huurders van het Atrium zijn Optiver, Vistra, Hogan Lovells, CMS, Regus en JLL.

Het Atrium was een van de eerste kantoorgebouwen aan de Amsterdamse Zuidas, oorspronkelijk gebouwd in 1976. Icon Real Estate heeft het Atrium in 2013 overgenomen en vervolgens volledig herontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaar G&S Vastgoed. De nieuwbouw en het gerenoveerde deel is samen goed voor 60.000 m² kantoorruimte. Het is vorig jaar voor circa € 500 mln door Icon Real Estate verkocht aan de Franse vermogensbeheerder Amundi Real Estate. Dit was de grootste single asset deal in Nederland ooit.

CBRE is de leasingagent namens de eigenaar, in exclusieve samenwerking met Cushman & Wakefield en JLL. L'Etoile Properties heeft Amundi Real Estate geadviseerd. 1530 Real Estate vertegenwoordigde WeWork en Van Gool Elburg vertegenwoordigde Luxottica. Verhuurder werd juridisch geadviseerd door Greenberg Traurig LLP en huurders door respectievelijk Buren en DLA Piper.