Bemog gaat circa 130 duurzame woningen realiseren in de Boerhaavewijk

Ontwikkelaar Bemog Projektontwikkeling heeft op 11 december jl. de opdracht van de gemeente voorlopig gegund gekregen om het plan ‘De Damiate’ in Haarlem te realiseren.

Bij de entree van de Boerhaavewijk, de Poort van Boerhaave, op de hoek van de Amerikaweg en de Floris van Adrichemlaan komen 130 nieuwe aardgasloze woningen, een kleine horecagelegenheid en een ondergrondse parkeergarage(s). Er komen zowel appartementen als grondgebonden koop- en huurwoningen, zowel in de middeldure als dure sector. 16 woningen zijn specifiek bedoeld voor zelfbouw / CPO.

Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht met veel groen tussen de woningen, verschillende duurzaamheidsmaatregelen en een nieuwe waterverbinding naar de Amerikavaart aan de zuidzijde/Floris van Adrichemlaan. Deze functies samen moeten zorgen voor een aantrekkelijke en vernieuwde entree van de wijk.

Deze ontwikkeling is een eerste stap in de te realiseren kwaliteitsverbetering van de Boerhaavewijk. Naast het plan Damiate zijn er ook nieuwbouwplannen in voorbereiding van Stichting Sint Jacob op de plek van de voormalige Boerhaavekliniek, een nieuw te realiseren park tussen de locaties Sint Jacob en Damiate, de verdere herinrichting van de Floris van Adrichemlaan en de renovatieplannen van de corporaties.


Gebieds- en vastgoedontwikkelaar Bemog heeft met onder andere Rijnboutt Architectuur & Stedenbouw en duurzaamheidsadviseur DWA, het winnende plan vormgegeven. 

De definitieve gunning vindt plaats op 9 januari 2018. De gemeente Haarlem en ontwikkelaar Bemog tekenen daarna een realisatie- en koopovereenkomst. Vervolgens vindt uitwerking van het plan plaats en indiening van de benodigde omgevingsvergunningen. De verwachte start bouw is in 2019.