BPF Bouw schakelt Russell in als adviseur

Russell Investments is benoemd als fiduciar adviseur voor de vastgoed portefeuille van pensioenfonds BPF Bouw.

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (BPF Bouw), met 783.000 deelnemers en een belegd vermogen van € 63 mrd, heeft Russell Investments aangesteld om op te treden als fiduciair adviseur specifiek voor de vastgoedportefeuille. De vastgoedportefeuille omvat circa € 10,5 mrd.

BPF Bouw regelt het pensioen voor (oud-) werknemers in de sector Bouw. Een belangrijke taak voor haar deelnemers is om het belegd vermogen op prudente wijze te beleggen, zodat het fonds te allen tijde de pensioenuitkeringen aan (gepensioneerde) deelnemers kan verzorgen. Om het fonds daarin behulpzaam te zijn, en een verdere internationale spreiding van het vastgoed te bewerkstelligen, is na een nauwkeurig selectietraject Russell Investments aangesteld als fiduciair adviseur van de vastgoedportefeuille.

Martijn Kuipers, managing director Northern Europe, bij Russell Investments (foto): “We hadden vanaf het begin een goede klik. Met de kennis en ervaring van ons fiduciair team onder leiding van Henk Radder en internationale vastgoed team onder leiding van Samantha Steele, kunnen wij BPF Bouw de fiduciaire dienstverlening op het gebied van vastgoed geven die zij zoeken.”

Erik Hulshof, voorzitter van de beleggingscommissie van BPF Bouw: “Na een zorgvuldig selectietraject hebben we gekozen voor Russell Investments, vooral vanwege de internationale expertise en het belang dat wordt gehecht aan ESG integratie. Russell Investments zal onze vastgoedmanager monitoren en BPF Bouw ondersteunen bij het beoordelen van beleggingsvoorstellen.”

Russell Investments is een onafhankelijke, wereldwijd opererende vermogensbeheerder en één van de weinige partijen die actief beheerde multi-asset portefeuilles en -diensten aanbiedt in combinatie met strategisch advies en meer gespecialiseerde implementatiediensten zoals transitiemanagement en currencymanagement. Het bedrijf werd in 1936 opgericht door Frank Russell.

Met een beheerd vermogen van € 261 mrd (30 juni 2019) en bijna € 2400 mrd vermogen aan advies, werkt Russell Investments samen met institutionele beleggers, financieel adviseurs en individuele beleggers die bijgestaan worden door hun adviseurs. Het hoofdkantoor van Russell Investments staat in Seattle (Washington, VS) en de organisatie is wereldwijd actief via onder meer kantoren in Amsterdam, New York, Londen, Parijs, Milaan, Dubai, Sydney, Melbourne, Auckland, Singapore, Seoul, Tokio, Beijing, Toronto, Chicago, Milwaukee en Edinburgh.