CitizenM krijgt met GIC een nieuwe investeerder

GIC bundelt krachten met twee bestaande aandeelhouders van lifestyle brand CitizenM, vooruitlopend op internationale expansie.

CitizenM hotels, KRC, APG en GIC, Singapore's sovereign wealth fund (staatsfonds), hebben overeenstemming bereikt over verkoop van een belang van 25% in CitizenM aan GIC. De transactie waardeert CitizenM op € 2 mrd, en stelt het bekroonde hospitality merk in staat om haar groeiplannen te verwezenlijken.

CitizenM is tot nu toe gefinancierd door twee aandeelhouders, KRC Capital, het investeringsvehikel van ondernemer Rattan Chadha, en APG, het grootste Nederlandse pensioenfonds. KRC en APG blijven de groeiplannen van CitizenM met nieuw kapitaal steunen. GIC treedt toe als derde investeerder. KRC, APG en GIC hebben in het kader van deze transactie in totaal € 750 mln aan nieuw kapitaal gecommitteerd. Dit is meer dan nodig is ter financiering van de bestaande, reeds gecommitteerde ontwikkelplannen.

In de 11 jaar sinds de opening van ons eerste hotel op Schiphol, heeft CitizenM hotels haar positie gevestigd als leidend hotel voor de nieuwe generatie van moderne reizigers. Met haar owner-operator model, lage operationele kosten, en focus op technologie, heeft CitizenM haar wereldwijde netwerk van hotels voortdurend uitgebreid via belangrijke gateway steden in Europa, Noord-Amerika en in Azië. De groei van de onderneming wordt voortgezet met investeringen van in totaal ruim € 1,5 mrd. Met behulp van haar bestaande investeerders en de nieuwe investeerder, GIC, zal CitizenM hotels haar filosofie van betaalbare luxe ook naar andere steden in de wereld brengen.