Rijksmonumenten in Utrecht gewild bij huurder en belegger

Vanaf de Berenkuil richting het centrum van Utrecht is rijksmonument Villa de Oorsprong een van de eerste blikvangers waar je langsrijdt.

Deze 19e-eeuwse kantoorvilla is onder meer langere tijd bezit geweest van Cor van Zadelhoff. Halverwege 2021 werd kantoorvilla gekocht door John Mulder, die vooral bekendheid geniet door zijn rol als ceo van festival/evenementbureau mojoconcerts. Het kantoorgebouw is sinds afgelopen week volledig verhuurd aan RSM, een adviseur op gebied van audit, tax en consulting voor middelgrote organisaties, familiebedrijven en private equity-partijen.

Op de Neude in het centrum van Utrecht is Nieuwgeluk Real Estate de nieuwe eigenaar van twee aan elkaar grenzende rijksmonumenten: de Neude 1 en 2. De twee panden zijn op de begane grond verhuurd aan Lefebvre, een wijnbar met een ruim terras op het plein. De bovengelegen ruimtes bestaan voor een deel uit kantoorruimte en een aantal appartementen.

In de datasheet van week 7 zijn onder meer de bovenstaande transacties terug te vinden. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.