Oorlog en onzekere tijden staan huurverlenging Cargill niet in de weg

Afgelopen week heeft Cargill een langjarige huurverlenging aangekondigd voor The Outlook op Schiphol.

Cargill is wereldwijd een van de grootste handelaren van granen en oliezaden, en verbindt telers en gebruikers van granen en oliezaden overal ter wereld. Het zijn roerige tijden voor het bedrijf door de oorlog in Oekraïne, een van de belangrijkste tarwe- en graanproducenten in de wereld. Het scheepsvaartverkeer op de Zwarte Zee, is de belangrijkste transportroute voor graan en tarwe uit de regio, is door de gevechtshandelingen volledig stilgelegd. Rusland heeft de commerciële scheepsvaart in het gebied voorlopig verboden. Cargill maakte op donderdag 25 februari melding van een raketinslag in een door het bedrijf gecharterd schip, waarbij de bemanning ongedeerd bleef. Ondanks de roerige tijden die het bedrijf beleeft, is Cargill blij met de langjarige huurverlenging die het met Schiphol Commercial Real Estate gesloten heeft.

Het logistieke centrum aan de Edisonstraat van Venray is per maart volledig verhuurd aan Ceva Logistics. In maart zal het complex met een totaal oppervlak van 42.800 m² opgeleverd worden. Innovatie en duurzaamheid staan hier centraal.

De datasheet van week 9 bevat onder meer de bovengenoemde transacties. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.