Kraft Heinz huurt 5300 m² in Noma House

Kraft Heinz verplaatst zijn Benelux hoofdkantoor van Zeist naar de Amsterdamse Zuidas.

Kraft Heinz huurt 5300 m² in het nieuwe kantoorgebouw Noma House, op de vijfde tot en met de achtste verdieping. Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern heeft een langjarig huurcontract gesloten met de ontwikkelaar, Maarsen Groep en Zadelhoff Beheer. 

Kraft Heinz is nu nog gevestigd in twee verschillende gebouwen in Zeist. In het nieuwe hoofdkantoor voor de Benelux komen ongeveer 500 mensen te werken, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Er is voor de Zuidas gekozen vanwege de internationale uitstraling en de betere bereikbaarheid. Kraft Heinz verhuist maart volgend jaar naar de nieuwe locatie.

Noma House (North of Mahler) is een gezamenlijke, duurzame ontwikkeling van Maarsen Groep en Zadelhoff Beheer. De locatie is op de hoek van de Parnassusweg en de Gustav Mahlerlaan. Het kantoor wordt gebouwd door Dura Vermeer en zal binnenkort worden opgeleverd met een Breeam Outstanding certificaat. CBRE Dutch Office Fund zal het gebouw na oplevering afnemen van Maarsen Groep en Zadelhoff Beheer.

Het gebouw is ontworpen door Dam & Partners Architecten en omvat 13.695 m² vvo (16.500 m² bvo) kantoorruimte, verdeeld over 11 verdiepingen. Op de eerste en de achtste verdieping bevinden zich dakterrassen. Onder het pand wordt een één laags parkeergarage met 150 plaatsen gerealiseerd en in de plint is ruimte voor
espresso/coffeebar. Het kantoor wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam. De daken worden maximaal benut door pv-cellen voor de opwekking van elektriciteit. Led-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing zorgen voor verdere reductie van het energieverbruik.

Kraft Heinz is de tweede huurder die tekent voor kantoorruimte in het Noma House. Advocatenkantoor Florent (1000 m²) ging het bedrijf voor.

De huurder werd tijdens deze transactie geadviseerd door CBRE en Nauta Dutilh. Namens verhuurder traden Cushman & Wakefield en Dentons Boekel op als adviseur.

Naast het Noma House realiseert de combinatie Maarsen Groep en Zadelhoff het mixed use project Hourglass. De bouw van dit 80 meter hoge pand is onlangs gestart. Het zal 21.000 m² kantoorruimte bevatten, waarvan 15.500 m² wordt gehuurd door advocatenkantoor Loyens & Loeff. Ook komt er een longstay hotel van de Prem Group met 115 kamers en 700 m² winkel- en horecaruimte. Bouwinvest is hier de belegger die het complex in eigendom neemt.