APG verwerft aandeel in City ID

APG heeft een aanzienlijk belang verworven in City ID. Het is de bedoeling om de City ID hotels uit te breiden naar Europese hoofdsteden, vergelijkbaar met wat APG eerder heeft bereikt met haar investeringen in CitizenM en The Student Hotel.

City ID is een snelgroeiende hotelgroep gevestigd in Amsterdam met als specialisme de ontwikkeling van appartementenhotels die geschikt zijn voor korte en ook langere verblijven. Het recent geopende hotel Boat&co verwelkomt sinds kort zijn eerste gasten in de Amsterdamse Houthaven. In de nabije toekomst opent City ID nog meer hotels in binnen- en buitenland. 

City ID heeft momenteel 3 hotels in Amsterdam met in totaal meer dan 250 kamers. De meest recent geopende panden zijn Boat & Co in de Houthavens en Twenty Eight. De appartementen van City ID bieden designappartementen met een breed scala aan diensten.

Robert-Jan Foortse, hoofd van European Property Investments bij APG: 'APG is verheugd zijn investeringsprogramma naar appartementenhotels te kunnen uitbreiden. De investering in City ID is een aantrekkelijke aanvulling op onze hospitality-portfolio. Net als hotels profiteren serviceappartementen van de enorme toename van toerisme en zakenreizen.'

Alexander Goad, chief executive officer van City ID: 'We zien APG als een strategische investeerder in Europa met een succesvol track record in het ondersteunen van innovatieve hotelformules wereldwijd.'

APG investeerde eerder ook in het 11 jaar geleden opgerichte CitizenM-hotels en heeft onlangs zijn investering in een aantal Europese hotels via Archer Hotel Capital verhoogd. APG heeft ook een investering in The Student Hotel en in hotels en hotelketens in Brazilië en India, evenals investeringen in verschillende beursgenoteerde hotelbedrijven over de hele wereld. Onlangs kondigden APG en LCP de oprichting aan van een joint venture met de overname van het Harrington Hall Hotel in South Kensington, Londen. Momenteel bedragen de hotelinvesteringen van APG meer dan € 2 mrd.