Zwanenberg Food Group koopt Unilever-fabriek in Oss

Unilever heeft onlangs zijn fabriek in Oss verkocht aan Zwanenberg Food Group.

Unilever gaat een strategische samenwerking aan met Zwanenberg Food Group. Dit houdt in dat Unilever zijn vlees-, saus- en soepfabriek in Oss verkoopt aan ZGF en dat ZFG de intentie heeft een volume van circa 18.000 ton van zijn vleesconservenproductie in 2019 over te plaatsen naar de fabriek in Oss. Hiermee zal het geproduceerde vleesvolume in de fabriek in Oss met 50% groeien, wat leidt tot een toename van de werkgelegenheid met 20%.

ZFG is een in Almelo gevestigd familiebedrijf dat in 1929 te 's-Gravenhage is opgericht en dat zich voornamelijk richt op de productie van vleeswaren en -conserven.

Als gevolg van de strategische samenwerking kan Unox gebruik maken van de  innovatiekracht van Zwanenberg op het gebied van vlees-, vegetarische- en snackproducten. Dit zal leiden tot verdere groei van het Unox-merk in deze voor Unox belangrijke groeisegmenten, waarmee Unox verder kan inspelen op de huidige trends onder consumenten.

In de fabriek in Oss worden naast de producten van Unox, ook producten van de merken Bertolli en Knorr gemaakt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever en Unilever blijft tevens verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de merken. ZFG neemt de productie voor zijn rekening. De fabriek in Oss wordt als gevolg van deze samenwerking de grootste fabriek in het ZFG-netwerk.

De verkoop van de fabriek betekent voor de huidige 325 medewerkers van Unilever in Oss dat zij allen per 1 januari 2018 overgaan naar ZGF.