Wooncomplex De Baron in voormalig hoofdkantoor KLPD geopend

Het tot appartementen getransformeerde voormalige hoofdkantoor van de KLPD in Zoetermeer is vorig week officieel geopend.

Wooncomplex De Baron aan het Bredewater 18 in de wijk Meerzicht is een project van Certitudo Capital en maakt deel uit van de iResidence portefeuille II. Deze portefeuille met 375 woningen is onlangs verkocht aan belegger Holland Immo Group. Behalve Zoetermeer staan er ook complexen in Dordrecht, Rotterdam en Arnhem. Certitudo blijft het property management doen van deze woningen.

Eerder verkocht Certitudo Capital, een ontwikkelende vastgoedbelegger uit ’s-Hertogenbosch, al zijn iResidence Portefeuille I, bestaande uit diverse woningcomplexen in ’s-Hertogenbosch.

In het voormalige hoofdkwartier van het Korps Landelijke Politiedienst (KLPD) in Zoetermeer zijn 75 huurappartementen en studio’s voor jongeren en urban professionals gerealiseerd. Alle woningen variërend van 32 tot 49 m² zijn inmiddels verhuurd. De Baron werd eind 2016 door de aannemer opgeleverd.

Vanaf 2013 heeft Certitudo Capital zich toegelegd op de transformatie van leegstaande kantoren naar middeldure huurappartementen.