Johan Buijs vertrekt bij NSI

Algemeen directeur Johan Buijs van NSI gaat weg bij NSI. In gezamenlijk overleg met de raad van commissarisen is besloten dat hij niet voor een derde ambtstermijn als algemeen directeur herbenoembaar is.

Algemeen directeur Johan Buijs van NSI gaat weg bij NSI. In gezamenlijk overleg met de raad van commissarisen is besloten dat hij niet voor een derde ambtstermijn als algemeen directeur herbenoembaar is.

Dit blijkt uit de agenda voor de jaarvergadering die de onderneming naar buiten heeft gebracht. 'De(tweede) bestuurstermijn van Johan Buijs als algemeen directeur loopt tot 31 december 2016. In gezamenlijk overleg is besloten dat de heer Buijs niet voor een derde termijn herbenoembaar is', aldus de mededeling. De raad van commissarissen is de procedure voor de opvolging inmiddels gestart en zal hier tijdens de AVA op 29 april nadere mededelingen over doen.
Op de komende AVA moeten nog drie mutaties door de aandeelhouders worden goedgekeurd. Anne de Jong die als CIO in de directie zit, wordt voorgedragen als statutair directeur. Commissarissen Gerard de Greef en Henk Jan van den Bosch vertrekken. Hun plaatsen worden ingenomen door Harm Meijer en Karin Koks. Meijer is medeoprichter van beleggingsfonds ICAMAP dat een belang van 5,3% in NSI houdt. Daarvoor heeft hij leiding gegeven aan de real estate research afdelingen van JP Morgan en ABN Amro. Koks is verbonden aan vermogensbeheeder Aberdeen Asset Management.
Uit het gelijktijdig gepubliceerde jaarverslag blijkt dat NSI in 2016 tot doel heeft de bezettingsgraad over de totale portefeuille te verbeteren. De focus ligt voorts op het autonoom laten groeien van de kantorenportefeuille en de verdere uitrol van het HKN concept naar 20 vestigingen eind 2016 tegen 10 ultimo 2015. Dat betreft onder meer een 2e vestiging in Rotterdam en een vestiging in Dordrecht en Amsterdam Zuidoost.
Aan het doorvoeren van afboekingen op de portefeuille is een einde gekomen. Werd in 2014 de waarde nog met € 183 mln naar beneden bijgesteld, in 2015 liet de waarde van de Nederlandse portefeuille een positieve herwaardering zien van € 0,4 mln. In België was de waardeontwikkeling € 1 mln negtief.