Will Friend, ceo van Bisnow, dodelijk getroffen

Will Friend, de ceo van het grootste platform voor commercieel vastgoed in de wereld, Bisnow, is dodelijk getroffen door de bliksem tijdens zijn tocht naar zijn huis in North Carolina. Hij is 33 jaar geworden.

Bisnow is de Amerikaanse evenknie van PropertyEU met 250 medewerkers, 11 miljoen lezers en meer dan 650 events per jaar. Het platform is bekend in de VS maar ook in Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Friend was de afgelopen zeven jaar ceo en verantwoordelijk voor de transformatie van het lokaal georiënteerde Bisnow in een data-, events- en nieuwsplatform voor commercieel vastgoed.

Net uit de collegebanken ging Friend in 2010 bij Bisnow aan de slag. Razendsnel klom hij op tot coo in 2013 en ceo in 2015. Hoewel Brits van origine, omarmde hij de VS: ‘I just fell in love with America. I could feel the American dream’, zo vertelde hij in interviews. Hij doorliep in Engeland Harrow School, waar ook Winston Churchill op heeft gezeten. De conferentieruimte van Bisnow in New York verwijst naar de Brit.

Bij zijn studie in de VS kwam hij Austin Bisnow tegen, de zoon van de oprichter van Bisnow Media. Vader Mark herkende zijn talent en haalde hem binnen.

Friend was wat sportiever dan zijn collega’s in Europa. Hij was een verwoed duiker, liep twee Ironman-races en een marathon. Hij werd een bekende Amerikaan door zijn huwelijk met Bevin Princes, actrice in One Tree Hill.

Zijn bedrijfsmatige testcase was de coronaperiode. Het zag er slecht uit, omdat een groot deel van de omzet van Bisnow afkomstig was van inkomsten uit live events. In de crisis vormde hij het bedrijf echter om in een specialist in digitale events. Dit jaar wilde hij met Bisnow inzetten op een toekomst in data.