Shell ging buurten bij de buren

In week 33 van dit jaar was het de huurtransactie van Shell die in het bijzonder opviel.

Na de vorig jaar afgesloten huurtransactie met CBRE IM zal Shell Downstream Commercial per 1 september 7250 m² kantoorruimte gaan huren in de Delftse Poort aan het Weena 550 in Rotterdam. Op dit moment is Shell Downstream Commercial gevestigd in het Rotterdam Central Business District aan het Weena 70. Shell zal vanaf september in totaal 8 verdiepingen gaan huren in de Delftse Poort. De verdiepingen zijn verdeeld over drie torens. Tussen deze torens bevinden zich goede verbindingen, zoals een luchtbrug tussen de torens B en C.

Aan de andere kant van Rotterdam verkocht Tristan Capital Partners namens het fonds Episo 4 in samenwerking met partner Whitewood, het zo goed als volledig verhuurde kantoorgebouw Trivium in businesspark Rivium in Capelle aan den IJssel. Het vrijstaande kantoorgebouw, dat beschikt over 4713 m² kantoorruimte verdeeld over 6 bouwlagen, is gekocht door het SynVest Dutch RealEstate Fund.

In de PropertyNL datasheet van week 33 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.