Meerdervoort trekt winkelcentrum Vlaardingen weer vol

Een jaar nadat de Amerikaanse vastgoedbelegger Blackstone het Vlaardingse winkelcentrum Liesveld van de hand deed, zit het koopcentrum op een haar na weer vol, zo meldt eigenaar Meerdervoort. 

Investeringsmaatschappij Meerdervoort uit Zwijndrecht nam Liesveld eind maart 2023, via een consortium van particuliere beleggers over van de Amerikaanse vastgoedbelegger Blackstone. Het koopcentrum, gevestigd in het kernwinkelgebied van Vlaardingen,  is grondig gerenoveerd in 1995 en bestaat uit circa 14.000 m2 verdeeld over 53 winkelunits. De doelstelling van het vastgoedbelegger was om samen met de winkeliersvereniging, de gemeente en bestaande ondernemers het gebied te revitaliseren. 

4213 m2 huurtransacties 

Meerdervoort slaagde er het aflgelopen jaar samen met CRMD Vastgoed Management in om totaal 1.900 m2 aan winkelruimte te verhuren aan 9 nieuwe huurders, waaronder bekende landelijke ketens zoals Hans Anders, Primera en Van Haren. Daarnaast zijn langlopende samenwerkingen met verschillende ondernemers verlengd, wat heeft geleid tot de verlenging van huurcontracten voor in totaal 2.313 m2 aan winkelruimte. Momenteel worden er gesprekken gevoerd voor de laatste 500 m2 aan leegstaande ruimte. Uiteindelijk moet Liesveld volledig gevuld zijn met kwalitatief landelijke en lokale formules die op lange termijn succesvol zullen zijn in Vlaardingen.

Lees ook: Meerdervoort ziet brood in vastgoed na exit grote beleggers

'Visie werpt vruchten af'

'Het winkelcentrum Liesveld Vlaardingen heeft enkele uitdagende jaren gekend, maar staat nu op het punt om weer het trotse middelpunt van de stad te worden, waar zowel bewoners als bezoekers uit omliggende gebieden kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan winkels en diensten', aldus Bram Kroep, Executive Manager Relatiebeheer bij Meerdervoort. 'Deze positieve ontwikkeling toont aan dat de visie van Meerdervoort en de inzet van CRMD haar vruchten afwerpt.'