Intertoys blijft na mislukte verkoop nog even binnenboord

Mirage Retail Group is er niet in geslaagd Intertoys te verkopen. Het moederbedrijf van onder meer Blokker en Miniso heeft nu besloten de speelgoedketen een jaar lang uit de etalage te halen.

De potentiële koper zou op het laatste moment, vlak na de feestdagen, om onduidelijke redenen zijn afgehaakt. Volgens Ynse Stapert, die sinds vandaag de dagelijkse leiding van de Mirage Retail Group van Michiel Witteveen heeft overgenomen, heeft het nu geen zin om Intertoys opnieuw te koop aan te bieden. “Ik hoef niet uit te leggen dat de markt voor dit soort transacties in een tijd van oplopende rente uitdagend is”, meldt hij aan Het Financieele Dagblad. “Het heeft op dit moment geen zin actief te zoeken naar een nieuwe koper voor de winkels. Maar dat is niet erg. Ze maken winst.”

De speelgoedwinkel draait zeker niet slecht, zo blijkt uit -voorlopige- cijfers waarover het FD beschikt. In 2023 boekte Intertoys een omzet van €208 mln en behaalde een operationeel resultaat van zo’n €12 mln. Daarmee is het zelfs het best lopende merk uit de Mirage Retail Group, dat in totaal een kleine plus van € 2 mln over 2023 verwacht.

Mirage verloor vorig jaar de ballast van het verlieslijdende BCC. Het inmiddels failliete Big Bazar werd eerder al verkocht. Het concern is volgens Stapert op zoek naar aanvullende financiering om alle oude wonden te genezen. Over de allocatie van de € 250 mln die Witteveen destijds van de familie Blokker mee kreeg, doet Stapert geen uitspraken.