HCRE herontwikkelt kantoorgebouw De Beurs in IJmuiden tot gezondheidscentrum

Kantoorgebouw De Beurs aan Plein 1945 in IJmuiden wordt volledig gemoderniseerd en krijgt een nieuwe maatschappelijke functie als gezondheidscentrum.

Het pand is in 2020 gekocht door Healthcare Real Estate (HCRE), specialist in het ontwikkelen en beheren van zorgvastgoed. Bijzonder is ook de verduurzaming van het gebouw en de samenwerking met lokale kunstenaar Eric Coolen die de binnenmuren zal gaan verfraaien met een ode aan IJmuiden.

De herontwikkeling van bestaande gebouwen tot zorgvastgoed is een duurzame en maatschappelijk-verantwoordelijke oplossing die past bij de filosofie van HCRE. Ook De Beurs krijgt op deze manier weer een nieuwe toekomst.

De Beurs wordt een modern en duurzaam gezondheidscentrum voor de toekomst. Bij voltooiing van de werkzaamheden heeft het gebouw een energielabel A en zijn vrijwel alle installaties in het pand vernieuwd. Op het dak komt mogelijk beplanting, en op de begane grond krijgt de hoofdentree aan de Willemsbeekweg een fraaier aanzien. Dankzij de al doorgevoerde verbeteringen is van de 4000 m² beschikbare ruimte in De Beurs inmiddels 90% verhuurd aan zorggerelateerde huurders.

De Beurs zal naar verwachting in het voorjaar de deuren openen om toegankelijke zorg te leveren aan de inwoners van IJmuiden.