Groen licht voor nieuwbouw Marktveldplein Vught

Gemeente Vught heeft vandaag bekendgemaakt dat de gewijzigde omgevingsvergunning voor het nieuwe woonwinkelgebied Marktveldplein is afgegeven aan GREEN Real Estate.

Dit betekent dat er nu voortvarend kan worden gestart met de nieuwbouw in het oostelijke deel van het centrum van Vught. De huidige planning gaat uit van de start sloop van de Marktveldpassage in de tweede helft van mei 2021, direct gevolgd door de bouw die naar verwachting eind juni/begin juli van dit jaar start.

In de eerste fase wordt het Raadhuys gebouwd met 62 appartementen en penthouses, 9 winkels – waaronder Albert Heijn en Gall & Gall - en een horecaruimte. In fase twee volgt de nieuwbouw van de Baron met 10 appartementen en 3 winkels en het Koetshuis met 12 appartementen, 3 patiowoningen en een horecaruimte.

Consensus
In oktober 2020 was er door een groep omwonenden van de nieuwbouw bezwaar gemaakt tegen het nieuwbouwplan Marktveldplein. Dit bezwaar was gericht op de hoogte van de appartementen in het Koetshuis aan het Marktveld. Uit gesprekken met een vertegenwoordiger van deze groep omwonenden werd duidelijk dat de beoogde bouwhoogte op deze locatie voor hen een bezwaar vormde. In het gewijzigde plan zijn daarom twee appartementen uit het nieuwbouwplan gehaald en is er een kleiner appartement voor in de plaats gekomen, zodat de bouwhoogte op deze plek nu aan de wensen van de omwonenden voldoet.

Wethouder Fons Potters van gemeente Vught is blij met de afronding van alle procedures rondom de omgevingsvergunning: ‘We kijken allang uit naar een nieuw centrum en het is geweldig dat de schop binnenkort echt de grond in gaat. We kunnen aan de slag met het Centrumplan Oost dat een goede impuls is voor Vught. Het centrum wordt een aantrekkelijke plek voor winkelen, ontspanning, ontmoeting en verblijf waar het voor jong en oud goed toeven zal zijn.’