Greystar sluit woningfonds GEPE I

Greystar Europe Investment Management bv (de Manager), heeft de finale closing aangekondigd van Greystar Equity Partners Europe I (GEPE I of het Fonds) met een vermogen van €1,55 miljard.

GEPE I is een discretionair closed-end, pan-Europees value-add fonds van Greystar dat zich richt op hoge kwaliteit huurwoningen. Het fonds ontving toezeggingen van een diverse groep van internationale institutionele beleggers, waaronder huidige en nieuwe relaties van Greystar.

Het fonds, dat de eerste closing had in mei 2021, was overtekend en overtreft de beoogde omvang van €1 miljard. GEPE I richt zich op de acquisitie en ontwikkeling van hoogwaardige nieuwbouwhuurwoningen, appartementen voor young professionals en studentenwoningen in de grotere Europese steden, ontwikkeld en gemanaged volgens het operationele concept van Greystar.

GEPE I heeft in minder dan een jaar sinds de aanvang van de investeringsperiode meer dan €770 miljoen aan transacties voltooid en additioneel nog eens circa €220 miljoen aan projecten onder exclusiviteit. De portefeuille van het Europese fonds omvat 22 assets in 6 landen met een totale omvang van meer dan 11.000 appartementen. Onderdeel hiervan is een complex van 682 studentenwoningen in Utrecht, de geplande aankoop van een project met 342 appartementen dicht bij het centrum van Dublin in Ierland en 3500 studentenwoningen in het Verenigd Koninkrijk.