Eerste paal nieuw logistiek centrum NS in Berkel-Enschot

Door het slaan van een eerste paal is de bouw ingeluid voor de realisatie van een nieuw logistiek centrum in Berkel-Enschot.

Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello verzorgt de bouw. NS creëert met deze nieuwbouw logistieke ruimte en opslag voor de verschillende Onderhoud & Service-locaties op hun bestaande locatie in Berkel-Enschot. Het gebouw krijgt een omvang van 13.826 m2 bestaande uit een logistieke bedrijfshal van 11.706 m2, 1435 m2 mezzanine en 685 m2 kantoor en facilitaire ruimten.

Vanwege de aard van de bedrijfsactiviteiten is rekening gehouden met een zeer zware vloerbelasting van 10.000 kg/m2. Het gebouw wordt voorzien van een sprinklerinstallatie die wordt aangesloten op de bestaande pomp en sprinklertank.

Koen Dekkers, hoofd Supply Chain Operations bij NS: ‘Het nieuwe Logistieke Centrum biedt ons straks veel voordelen. Allereerst gaan we naar één centraal magazijn op eigen terrein. We hebben nu nog verschillende magazijnen op gehuurde locaties. Vaak zijn dat oude en niet zulke duurzame gebouwen.’