Dik Wessels overleden

Dik Wessels is overleden. Hij is 71 jaar geworden. Hij heeft bouwer en ontwikkelaar Volkerwessels, dat onlangs weer naar de beurs is gebracht, groot gemaakt.

VolkerWessels is één van de grootste bouwbedrijven van Nederland en staat in de nieuwste Top101 Ontwikkelaars op een vijfde plaats. Hij heeft in eigen persoon altijd veel invloed gehad op de ontwikkelaarskant van het vak. Zijn investeringsmaatschappij Reggeborgh heeft nog altijd tweedeerde van de aandelen van VolkerWessels in handen.

Dik Wessels is oprichter van bouwonderneming Wessels, dat in 1990 fuseerde met IBB kondor en in 1997 met Volker Stevin tot koninklijke Volker Wessels Stevin. Hij had ook zijn eigen beleggingsmaatschappij Reggeborgh en was oprichter van Reggefiber, gespecialiseerd in glasvezel. Dat heeft hij in 2014 verkocht aan KPN. Hij was sinds 1963 actief in het vastgoed. 

Rond de eeuwwisseling verdiende de ondernemer miljoenen met de verkoop van aandelen in World Online. Via Reggeborgh heeft Wessels geïnvesteerd in tal van vastgoedprojecten, waaronder Park 20/20 en Fokker Logistics Park (samen met Coert Zachariasse van Delta Development) en de Winthont in Utrecht (met Onis). In de Quote 500 stond hij dit jaar op de derde plaats.

Wessels heeft twee dochters, Gérita en Inge. Schoonzonen Henry Holterman en Mark Bouwens werken als bestuurder bij Reggeborgh en Holterman zit tevens in de raad van commissarissen van VolkerWessels. 

In 2008 had Anne Bodzinga, voormalig voorzitter van BPF Bouwinvest, voor PropertyNL magazine een uitgebreid interview met Dik Wessels. 

In een persbericht schrijft VolkerWessels: "Met grote verslagenheid ontvingen wij vanochtend het bericht dat Dik Wessels, de oprichter van onze onderneming, op 71-jarige leeftijd is overleden. Met zijn ondernemerschap, visie en vakmanschap heeft hij de basis gelegd voor het bedrijf dat VolkerWessels vandaag de dag is. Sinds 2007 was de heer Wessels lid van de Raad van Commissarissen.
Het ontvallen van de heer Wessels is een groot verlies voor ons. Met respect en dankbaarheid blijft de heer Wessels in onze herinneringen, wij zullen hem missen. Onze gedachten gaan uit naar de familie. Wij wensen hen allen heel veel sterkte in deze moeilijke periode."