Bouw Westvaartpark van start

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en bouwbedrijf Knaap Maatwoningen zijn begonnen met de bouw van de eerste 58 eengezinswoningen in Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk.

In de gehele wijk komen er de komende jaren 296 woningen bij. Fase 1 van Westvaartpark bestaat uit 58 woningen met diverse woningtypen, zoals verandawoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, een geschakelde villa en woningen met het gehele woonprogramma op de begane grond. De woningen zijn al verkocht. De verkoop van fase 2A start begin juli.

Westvaartpark ligt in het midden van het Groene Hart, met voorzieningen als scholen, winkels en sportvoorzieningen om de hoek. Plaatsen als Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer zijn per fiets bereikbaar, en – als het toekomstige station is aangelegd – ook per trein.

Alle woningen worden ‘beng’ gebouwd, wat staat voor ‘bijna energieneutraal gebouw’. Om te zorgen dat het gebouw-gebonden energiegebruik bijna nul is (los van de huishoudelijke apparaten), wordt de woning onder meer voorzien van warmtepompen en warmteterugwinning. De woningen zijn ontworpen door Bureau 070 Architecten.

Projectteam Westvaartpark bestaat uit Synchroon, Bureau 070 Architecten, BGSV Bureau voor Stedenbouw en bouwbedrijf Knaap Maatwoningen, i.s.m. de gemeente Alphen aan den Rijn.