Synchroon ontwikkelt 300 woningen in Alphen aan den Rijn

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben de exploitatieovereenkomst getekend voor Westvaartpark, een project waarbij het bevorderen van de biodiversiteit belangrijk is.

In totaal bestaat Westvaartpark uit 296 nieuwbouwwoningen met een grote variatie in types zoals 2-1 kapwoningen, verandawoningen en rijwoningen. Centraal gelegen in het groene hart nabij Hazerswoude-Rijndijk en ontsloten door de N11 die een snelle verbinding met Alphen aan den Rijn en Leiden mogelijk maakt.

Kenmerkend voor de nieuwe, landelijke wijk is de groene setting; Waterpartijen, natuurlijke oevers en een aantrekkelijk groen binnengebied. Deze groene buitenruimte is niet alleen belangrijk voor de biodiversiteit maar is ook een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar buiten kunnen spelen. Bovendien worden de duurzame woningen gasvrij gebouwd.
De architectuur van Westvaartpark is afgestemd op kenmerken uit de directe omgeving en sluit goed aan bij het dorpse karakter van Hazerswoude-Rijndijk.