Aedifica voltooit zorgvastgoed voor € 97 mln

De Belgische vastgoedvennootschap Aedifica, gespecialiseerd in zorgvastgoed, heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar 10 Europese projecten uit haar investeringsprogramma opgeleverd voor een bedrag van € 97 mln.

De zorgprojecten werden gerealiseerd in Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Ierland. De locaties, die 717 volwassen bewoners en kinderen onderdak en zorg bieden, worden uitgebaat door een gediversifieerde pool van gevestigde private en publieke exploitanten.

In Nederland werd eind december Het Gouden Hart in Almere opgeleverd, een complex met 68 appartementen voor ouderen. Het pand is onderdeel van Korian Nederland en werd samen met Sonneborgh ontwikkeld.

In het Ierse Dunshaughlin kwam een project voor 96 bewoners tot stand. Daarnaast investeerde Aedifica in projecten in Berlijn en Sleaford (UK).

In Finland realiseerde Aedifica zes projecten, ontworpen en ontwikkeld door het lokale Hoivatilat-team. Deze opgeleverde projecten zijn uitgerust met energiezuinige systemen, zoals zonnepanelen en luchtwarmtepompen, die resulteerden in een ‘A’ of ‘B’ EPC1 -rating.

Aedifica specialiseert zich in het bijzonder in vastgoed voor ouderenzorg. De vennootschap heeft een portefeuille van meer dan 610 sites opgebouwd in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Zweden, Ierland en Spanje, met een waarde van ruim € 5,8 mrd.