Sonneborgh transformeert aankopen naar modern zorgvastgoed

Zorgvastgoedbelegger- en ontwikkelaar Sonneborgh gaat participaties voor haar zorgwoningfonds Sonneborgh IV uitgeven om drie aangekochte gebouwen in Rheden, Cuijk en Hoogvliet te herontwikkelen tot moderne woon- en zorgcomplexen. 

 

Het totale fondskapitaal wordt € 20.800.000, waarvan 5,6 miljoen wordt gevuld met een hypothecaire lening. Het overige geld wordt opgehaald met 312 participaties van € 50.000 per stuk waarbij er minimaal voor € 100.000 moet worden deelgenomen. 

Voormalige kantoorpand Cuijk

Het object in Cuijk, gelegen aan de Gildekamp 8, is een voormalig kantoorpand van circa 2.000 m2 dat Sonneborgh in 2022 voor € 2,35 mln aankocht, zo blijkt uit het Kadaster. Sonneborgh gaat dit pand verduurzamen en transformeren naar 36 zorgstudio’s ten behoeve van cliënten van Woonzorgnet. Woonzorgnet is een landelijke opererende zorgaanbieder in de geestelijke gezondheidszorg. De zorginstelling gaat een dubbel net huurcontract aan met een looptijd van 15 jaar.  

Wozoco in Rheden

Voor Haverweg 57 te Rheden legde Sonneborgh vorig jaar 2 mln euro op tafel. Dit betreft  een woon en zorgcomplex (circa 1.700 m2 bvo) dat wordt verduurzaamd en uitgebreid middels optopping naar 25 zorgstudio’s ten behoeve van cliënten van Stichting Siza. Siza is een regionaal opererende zorgaanbieder uit Arnhem voor mensen met een verstandelijke beperking. De zorginstelling gaat een dubbel net huurcontract aan met een looptijd van 15 jaar.

Plint in Hoogvliet

In Hoogvliet (Rotterdam) gaat om de adressen Marthalaan 2a, 2b en 16 en Othelloweg 251 te Hoogvliet, de plint van circa 4.600 m2 bvo van een groter complex. Dit object wordt deels reeds gehuurd door Stichting Humanitas voor 19 van haar Wlz cliënten (ouderen dementie en/of somatiek). Het object staat deels leeg en deels wordt het verhuurd aan een sportschool (Basic-Fit). Na aankoop wordt het leegstaande bouwdeel direct getransformeerd ten behoeve van 17 extra cliënten van Humanitas en wordt er voor 36 cliënten een nieuwe dubbel net huurovereenkomst van 20 jaar gesloten waarbij de huur jaarlijks wordt geïndexeerd. Na afloop van het huurcontract met sportschool (2025) wordt ook dit bouwdeel getransformeerd waardoor het totaal aantal te huren zorgwoningen op 59 zal uitkomen.

Sinds medio 2021 heeft branchegenoot Dunavast een meerderheidsbelang in Sonneborgh. Door de samenwerking is er tot medio 2026 een pijplijn van € 250 mln voor projecten van Sonneborgh.