Aedifica sluit zich aan bij de IVBN

Het Belgische Aedifica is lid van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN) geworden.

Aedifica is een REIT, beursgenoteerd aan zowel de Brusselse als de Amsterdamse effectenbeurs, met een breed internationaal gespreid aandeelhoudersbestand en assets under management met een waarde van € 5,7 mrd.

Het aantal leden van IVBN komt daarmee op 33, met meer dan € 78 mrd aan beleggingen in Nederland, in woningen, zorgvastgoed, winkels en winkelcentra, kantoren, parkeergarages en overig vastgoed.

Aedifica is ruim 20 jaar in inmiddels acht Europese landen actief in de zorgvastgoedsector. In Nederland is het fonds sinds 2016 actief. De portefeuille bestaat uit 75 assets met een focus op huisvesting voor ouderen met een zorgvraag.

IVBN-directeur Judith Norbart: ”Aedifica is een belangrijke investeerder in Nederlands zorgvastgoed en brengt daardoor voor onze vereniging veel kennis en kunde mee over woonzorgconcepten. Haar langetermijnfocus sluit aan bij de missie van de IVBN-leden om langjarig te investeren in een duurzame, leefbare en toegankelijke leefomgeving.”

Erwin Drenth, country Manager Aedifica Nederland: “Wij zijn blij om te kunnen toetreden tot de IVBN. We willen met dit lidmaatschap bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de markt voor zorgvastgoed, zowel op het gebied van nieuwe woonzorgconcepten als op het gebied van het verder professionaliseren van deze asset class. We hopen dat we met onze internationale ervaring op dit vlak iets te kunnen toevoegen aan de Nederlandse markt.”

Laatste nieuws

Evenementen