AM en VanWonen kopen de grond voor Hart van de Waalsprong

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en VanWonen hebben van de gemeente Nijmegen de grond gekocht voor de ontwikkeling van de stadswijk Hart van de Waalsprong.

Het plan voor het gebied van bijna zeven hectare omvat bijna 12.000 m2 aan centrumfuncties en 450 woningen verdeeld over negen blokken. De 235 koopwoningen en 215 huurwoningen, waarvan 100 sociale huur en 115 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. De winkels liggen grotendeels aan een centraal gelegen plein. Mensen kunnen daar hun dagelijkse boodschappen doen. Daarnaast is er ruimte voor eigentijdse horeca.

Hart van de Waalsprong moet een ‘energieneutraal stadje’ worden. AM en VanWonen streven naar het meest duurzame winkelcentrum van Nederland. Daarnaast is sprake van  de bouw van zonnepergola’s en innovatieve wadi’s en de  ontwikkeling van duurzame mobiliteitsoplossingen.  Bij de  koop of huur van een woning ontvangen de bewoners een mobiliteitsabonnement. Hiermee krijgen ze beschikking over verschillende elektrische auto’s en fietsen die verspreid staan door de wijk.

De opening van het winkelcentrum staat gepland voor eind 2021 en naar verwachting is vanaf 2024 de hele stadswijk opgeleverd. Syntrus Achmea is beoogd belegger van de winkels en vrije sector huurwoningen. Portaal en Talis nemen de  sociale huurwoningen binnen het project in beheer.

img
Redacteur
Profiel