Studentenwoningen in Wageningen opgeleverd

De nieuwbouw van Campus Plaza, aan de Bornsesteeg, pal naast de universiteitsgebouwen van Wageningen UR, is opgeleverd.

Het complex bevat 440 studio’s. Het grootste deel van de woningen is verhuurd. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Maandag zijn de eerste 105 woningen opgeleverd. Begin juli wordt de rest van de woningen opgeleverd.

De bouw van Campus Plaza begon in het najaar van 2015. De woningen hebben een oppervlakte van 18-24 m². Elke woning heeft een eigen keuken, douche en toilet. Op verzoek van de universiteit zijn 60 woningen volledig gemeubileerd en voor een periode van zeven dagen tot drie maanden te huur voor gasten, studenten en medewerkers van de universiteit. Voor de bewoners zijn diverse voorzieningen gemaakt, zoals een wasmachineruimte, gemeenschappelijke ruimte en een inpandige fietsenstalling. Campus Plaza heeft daarnaast 1300 m² winkelvoorzieningen en horeca in de plint van het gebouw, waaronder een studentensupermarkt.

Studenten huren al een woning vanaf 320 euro, inclusief servicekosten, tv, internet en na aftrek van huurtoeslag (mogelijk vanaf 18 jaar). De gemeubileerde woningen kosten voor 7 nachten € 60,50 per nacht, voor 14 nachten € 42,65 per nacht en voor 3 maanden € 27,50 per nacht (andere verblijfsperioden uiteraard mogelijk).

 

 

Bij Campus Plaza speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Een minimale uitstoot van CO2 is het uitgangspunt. De eigen energiebehoefte wordt mede verkregen door zonnepanelen op de daken van het complex. DUWO draagt een deel van de kosten van elke kubieke meter gebruikt gas af om ergens op de wereld een boom te laten planten ter compensatie van dit verbruik.

Campus Plaza is ontworpen door SVP Architectuur en Stedenbouw en gebouwd door Plegt-Vos Bouwgroep en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling BV. DUWO verhuurt en beheert de woningen.